See, kocok ke kepok (tak tahu perkataan yang sesuai, kalau i, guna beat je, kat sana diorang sebut kepok) pun tak pakai mixer, pakai benda yang macam spring tu tapi size xxl (so far pernah jumpa yang comel comel one je). Mak mertua i tak mahu pakai mixer. Kakak ipar i yang punya tugas ni, i mengelat ayak tepung jer.
Telur + gula
Masuk acuan
See, tradisional sangat kannn
Panas panas keluar dari acuan
Ececececee
Yang hitam hitam camni lagi sodap
Dapatlah dalam satu periuk besar. Seriously meronta ronta sangat nak rasa panas panas. Mujur puasa. Kalau ikutkan i tak pregnant, dah period dah haritu. Takpelah, pregnant lagi best dari dapat rasa bahulu panas. Bau aroma bahulu yang lazat menusuk hidung. Pulak tu anak buah sorang sorang datang dapur mintak bahulu. Huii tergugat iman acikkk.
Lepas berbuka kita semua pakat balik sarang masing masing dan bawa balik bahulu. Mak mertua i ajar bahulu ni cicah air teh o atau kopi o sedap oo. Betul sedapp. Best sangat dapat lihat sendiri pembikinan bahulu guna dapur arang ni.
Zaman anak anak i nanti mesti tak jumpa dah semua ni.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.